Kils kommun, Familj och utbildning

Vad roligt att du är intresserad av jobb i Kils kommun. Vi är ungefär 1 000 anställda som arbetar för att ungefär 12 000 invånare ska få en bra service. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi ska möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!

 

Sektorn familj och utbildning innehåller verksamheterna förskola, fritidshem, grundskola, gymnasieskola, funktionsstöd samt individ- och familjeomsorg.

Beskrivning

Vi söker nu en familjebehandlare till vår öppenvårdsgrupp. Öppenvårdsgruppen består av fyra familjebehandlare som arbetar med biståndsbedömda insatser till föräldrar/barn, ungdomar och vuxna.

Gruppen har en 1:e socialsekreterare som ger dagligt stöd och vägledning i arbetet, samt tillgång till extern handledning.

Arbetsuppgifter

Arbetet grundas på utredning och beslut från socialsekreterare. Din uppgift är att tillsammans med den enskilde planera och genomföra de mål som finns i den genomförandeplan som ansvarig socialsekreterare upprättat. Du har dokumentationsskyldighet.

Som familjebehandlare arbetar du med stödinsatser till föräldrar och barn samt enskilda vuxna, som befinner sig i en socialt komplex livssituation. Vi arbetar i stor utsträckning med så kallade hemmaplanslösningar, och för att möta den enskildes/familjens behov måste öppenvården både vara flexibel och kreativ i sitt utförande.

Vi har MI (Motivational Interviewing) som förhållningssätt. Arbetet sker genom till exempel samtal eller praktiskt stöd, regelbundna hembesök och hjälp med rutiner och regler i hemmet. Vi har även gruppverksamhet i form av till exempel Återfallsprevention. Provtagning/drogtester ingår i arbetet. En stor del av arbetet innebär även samverkan med socialsekreterare, skola, BUP, sjukvården och andra aktörer som den enskilde kommer i kontakt med.

Möte med enskild sker företrädesvis i hemmiljö.

Kvalifikationer

Du är socionom, beteendevetare eller har en annan likvärdig utbildning. Meriterande är erfarenhet av förändringsarbete, arbete med vuxna, barn och familjer. Gärna erfarenhet från arbete inom socialtjänsten eller erfarenhet av samverkan med socialtjänsten. 

Du behöver ha lätt för att samverka både internt och extern, samt skapa kontakter och underhålla relationer. Du är uthållig och arbetar målinriktat.

Du ska ha god förmåga till reflektion och analys, uttrycka dig väl i både tal och skrift samt ha förmåga att organisera ditt arbete.

Viktiga personliga egenskaper är att du är flexibel, känner stort engagemang och ser möjligheter när det gäller socialt arbete. Du har en tro på människans förmåga till förändring.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Villkor

B-körkort för manuell växellåda.

Eftersom du kommer att arbeta med barn och ungdomar, kommer du som blir aktuell för tjänsten att behöva lämna ett utdrag från polisens belastningsregister.

Övrigt

Vi ser helst att rekrytering är klar innan semestertider, varför  tid för intervjuer är inbokade till den 25 juni. Så reservera denna dag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kil
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/75
Kontakt
  • Lisa Finstad, 0554-19542, lisa.finstad@kil.se
  • Anne-Marie Eriksson, 0554-19458, anne-marie.eriksson@kil.se
Facklig företrädare
  • Facklig representant träffas genom kommunens växel, 0554-19100
Publicerat 2019-06-10
Sista ansökningsdag 2019-06-23

Zurück zu Stellenangeboten