Vad roligt att du är intresserad av jobb i Kils kommun. Vi är ungefär 1 000 anställda som arbetar för att ungefär 12 000 invånare ska få en bra service. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi ska möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!

Beskrivning

Funktionsstöd och äldreomsorgen söker sommarvikarier som vill arbeta under hela eller delar av perioden juni-augusti. Vi erbjuder schemalagd arbetstid under juni, juli och augusti som deltid eller heltid. Den som önskar kan även visa intresse för en timavlönad visstidsanställning under resten av året (före och/eller efter sommarperioden).

Verksamheten är uppdelad utifrån hemtjänst, särskilt boende (boende för äldre) och funktionsstöd. Gemensamt för alla verksamheter är att det görs många insatser av stor betydelse för människor dygnet runt, alla dagar på året.

I arbetet möter du olika personligheter i blandade åldrar och med olika intresseområden. Du möter allt mellan den som är vuxen och som nu behöver dig för lite extra stöd i vardagen till barn och ungdomar som behöver någon som kan vara med dem i deras vardag och skapa bra dagar tillsammans.

Vi söker undersköterskor/vårdbiträden till

- Äldreboendet Karslund, Sannerud och Åkerbo som är vårt omvårdnadsboende/demensboende i Kil

- Hemtjänsten i Kil

Funktionsstöd och socialpsykiatri

Du arbetar som personlig assistent. Våra personliga assistenter assisterar individer med olika funktionsvariation så att denne kan leva sitt liv så normalt som möjligt. Det innebär att vi arbetar tätt tillsammans med den som behöver hjälp med det som funktionsnedsättningen begränsar. Stödet ges både på grupp-servicebostad, i den enskildes hem eller på daglig verksamhet.

Vi söker habiliteringsassistenter/boendestödjare till

- Boende enligt LSS

- Socialpsykiatriboende

- Boendestödjare inom socialpsykiatrin

- Daglig verksamhet

- Personliga assistenter till brukare med beslut om assistans enligt LSS

Oavsett vad du vill arbeta med kan vi lova dig ett varierande arbete med många viktiga mänskliga möten. Ett sommarvikariat hos oss är en bra start i din karriär inom vård och omsorg eller en möjlighet att vidareutvecklas i ditt yrke.

Läs gärna mer om våra verksamheter på Välkommen att jobba tillsammans med oss

Arbetsuppgifter

Du kommer att få en god introduktion inför sommaren för att du ska känna dig trygg i din yrkesroll. När du arbetar kommer det att finnas någon van kollega med erfarenhet att vända sig till med eventuella frågor. Som sommarvikarie hos oss kan vi erbjuda dig ett varierande, meningsfullt och omväxlande arbete med varierande arbetstider. Hos oss arbetar man dagtid, kvällstid eller natt på både vardagar och helger.

Ditt uppdrag är att tillsammans med övriga kollegor kunna ge en god vård och omsorg, aktivera och handleda den enskilde utifrån den enskildes behov. I arbetet ingår också att dokumentera, läsa journaler och arbeta utifrån genomförandeplaner.

Under ditt vikariat och utifrån din kompetens samt tjänstgöringsgrad kan du få möjlighet att arbeta inom flera av sektorernas verksamheter.

Exempel på olika arbetsuppgifter är:

  • Bidra till meningsfulla aktiviteter och gemenskap med andra
  • Matlagning och andra praktiska arbetsuppgifter i boendemiljön
  • Tillgodose kundens behov i dennes dagliga liv. Kan vara både fysiska och psykiska behov
  • Hälso- och sjukvårdsuppgifter utifrån delegering

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning, erfarenhet eller intresse av att arbeta inom vård och omsorg. Meriterande är vård- och omsorgsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi lägger stor vikt vid att du har en bra samarbetsförmåga och en positiv drivkraft i mötet med de personer som behöver stöd och hjälp. Du är flexibel, ansvarstagande och har tålamod, du ska vara minst 18 år. För att klara arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Körkort för manuell växellåda är krav inom vissa hemtjänstområden och viss verksamhet inom funktionsstöd. Uppvisande av körkort är obligatoriskt om du anställds inom områden där körkort krävs.

Vid arbete med barn och unga under 18 år begär vi ett utdrag från belastningsregistret. Uppvisande av legitimation är obligatoriskt för alla vikarier.

Villkor

Antal tjänster och sysselsättningsgrad varierar efter behov. Det är viktigt att du i din ansökan uppger inom vilken verksamhet du önskar arbeta. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön eller timavlönad
Antal lediga befattningar 100
Sysselsättningsgrad Heltid/deltid
Ort Kil
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/107
Kontakt
  • Johanna Nordkvist, 0554-19410
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0554-19277
Publicerat 2023-06-13
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb