Kils kommun, Samhälle och service

Vad roligt att du är intresserad av jobb i Kils kommun. Vi är ungefär 1 000 anställda som arbetar för att ungefär 12 000 invånare ska få en bra service. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi ska möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!

Sektor Samhälle och service, innehåller verksamheterna fysisk och teknisk planering, näringsliv och turism, kost, fritid och kultur, kollektivtrafik, vatten- och avlopp, gator och vägar, parker och fastigheter.

Beskrivning

Vi söker Dig till vårt team nu när en av våra bibliotekarier går i pension. Vårt team  består av nio personer, två bibliotekarier, en bibliotekspedagog, fyra biblioteksassistenter, en bibliotekssamordnare och en kultur- och fritidschef. Vi tycker om att arbeta med människomöten, läs- och språkfrämjande för alla åldrar, tillgängliggörande av information och kulturupplevelser. Vi hoppas att Du kan komplettera oss på bästa sätt. Du är en serviceinriktad, inkännande och initiativrik bibliotekarie som kommer arbeta både mot barn och vuxna.

Arbetsuppgifter

Arbetet är mycket utåtriktat och kräver stor social kompetens. Det övergripande uppdraget ligger i att inspirera till läsning, stärka det demokratiska samhället, samt samverka i nätverk med andra aktörer i kommunen och regionen. Vi söker en engagerad bibliotekarie som trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Ditt uppdrag blir att arbeta både gentemot barn och vuxna, men med tyngdpunkten mot vuxen. Du kommer arbeta riktat mot vuxna i utåtriktad verksamhet så som bokcirkel, boken kommer, digital verksamhet och mot målgruppen inom LSS. Även inslag av aktiviteter riktat mot barn förekommer så som babybokprat, klassbesök och lovverksamhet. 

Som bibliotekarie hos oss förekommer arbetsuppgifter så som bemanning av informationsdisk, medieinköp, fjärrlån, programverksamhet, gallring, läsfrämjande med fokus på prioriterade grupper. Arbete bedrivs på både huvudbiblioteket i Kil, samt på vår filial i Högboda (som även har meröppet).

Kvalifikationer

Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller annat som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenheter som är meriterande är att ha arbetat med läsfrämjande arbete, verksamhetsplanering, sociala medier och projektledning. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Som person ser vi att Du har egenskaper som serviceinriktad, socialt kompetent, flexibel och självgående. Du tar ansvar för Dina arbetsuppgifter och samarbetar bra tillsammans med andra. 

Villkor

Tjänsten är tillsvidareanställning 100%. Arbetstiden är 40 h/v. Tillträde enligt överenskommelse. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. B-körkort är ett krav.

Sista ansökningsdagen är den 21 april, men rekrytering kan komma att ske löpande och kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kil
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/15
Kontakt
  • Charlotta Magnusson, 0554-19254
Facklig företrädare
  • Facklig representant träffas genom kommunens växel, 0554-19100
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb