Kils kommun

Vad roligt att du är intresserad av jobb i Kils kommun. Vi är ungefär 1 000 anställda som arbetar för att ungefär 12 000 invånare ska få en bra service. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi ska möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!

Sektor Äldre i Kils kommun ansvarar för myndighetsutövningen gällande äldreomsorg och socialpsykiatri enligt socialtjänstlagen samt insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Sektorn ansvarar också för utförandet av all äldreomsorg, kommunal hälso- och sjukvård, rehab, minnesteam och anhörigstöd.

Beskrivning

Vi söker en kollega till vårt team för myndighetsutövning gällande socialtjänstlagen. I Kil arbetar biståndshandläggare riktat mot äldreomsorg, socialpsykiatri och LSS. Nu söker vi dig som vill arbeta med äldreomsorg.

Som biståndshandläggare tillhör du enheten Hälsa, Vård och Insatser tillsammans med kommunrehab, sjuksköterskor/distriktssköterskor, minnesteam, anhörigsamordnare samt avgiftshandläggare. Vi som arbetar i Kil har förmånen att arbeta i en liten kommun med goda pendlingsmöjligheter med både tåg och buss. Vi har en närhet mellan olika professioner och en lättillgänglig samverkan. Inom HVI arbetar vi ofta tillsammans runt kunden. I Kil arbetar vi enligt Lean vilket innebär ett ständigt arbete med att förbättra och arbeta med rätt saker.    

I vårt erbjudande till dig finns tillgång till samlade erfarenheter och kunskaper i teamet, där du ges möjlighet till personlig utveckling. Som anställd hos oss har du tillgång till en rad olika förmåner, bland annat semesterväxling, friskvårdtimme både enskilt och i grupp, friskvårdsbidrag, flextid och viss möjlighet till distansarbete.   

Arbetsuppgifter

Att utreda, besluta och följa upp enligt aktuella lagrum. Arbetet innebär att arbeta självständigt men också att samverka i tvärprofessionella team, där samverkan sker både internt och externt. Vi har ett kundfokus i vårt arbete och tillämpar IBIC (Individens Behov I Centrum) med ett hälsofrämjande arbetssätt "Ett gött liv i Kil - vad är viktigt för dig?".  

Arbetet är varierande och ställer krav på flexibilitet. Vi hjälper varandra kollegialt och tar stöd av vår sakkunniga socialt ansvariga samordnare när det önskas.  Dokumentation sker i verksamhetssystemet LifeCare.  

Kvalifikationer

Socionomutbildning eller sociala omsorgsprogrammet.  

Vi ser att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet och personlig lämplighet. Meriterande med tidigare erfarenhet av handläggning inom socialpsykiatri.   

Villkor

Körkort

Rekryteringsprocessen kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Kils kommun
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/20
Kontakt
  • Marcus Bengtsson, Enhetschef, 0554-19434
  • Karoline Jonsson, Biståndshandläggare, 0554-19278
Facklig företrädare
  • Facklig representant träffas genom kommunens växel, 0554-19100
Publicerat 2024-03-29
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb