Kils kommun, Äldre

Vad roligt att du är intresserad av jobb i Kils kommun. Vi är ungefär 1 000 anställda som arbetar för att ungefär 12 000 invånare ska få en bra service. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi ska möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!

Sektor Äldre i Kils kommun ansvarar för myndighetsutövningen gällande äldreomsorg och socialpsykiatri enligt socialtjänstlagen samt insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Sektorn ansvarar också för utförandet av all äldreomsorg, kommunal hälso- och sjukvård, rehab, minnesteam och anhörigstöd.

Beskrivning

Nu söker vi en enhetschef som vill vara med och leda Kils kommuns äldreomsorg in i framtiden och som är beredd på att anta de utmaningar vi ställs inför i en tid av omställning och förändringsarbete. Du är en initiativrik, naturlig ledare som gillar utmaningar, att samarbeta för kundens bästa och kvalité. Verksamhetsområde som är aktuellt för denna tjänst gäller särskilt boende och korttid. På särskilda boende finns det två ytterligare chefskollegor. I tjänsten kommer även uppdrag som projektsamordnare för vårt nya särskilda boende att ingå.

Inom sektor äldre finns äldreomsorgens särskilda boende, korttidsplatser och hemtjänst. Du kommer att ingå i sektorns ledningsgrupp tillsammans med sektorchef, sju andra enhetschefer, socialt ansvarig samordnare samt medicinskt ansvarig sjuksköterska. Vårt arbetet utgår alltid från att arbeta med ett tydligt kundfokus. Det gör vi genom att ha tät samverkan med kollegor, medarbetare, anhöriga, företrädare. Vi samverkar med andra interna- och externa aktörer som finns runt kunderna.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för att din enhet uppfyller de uppsatta verksamhetsmålen. I ditt chefsuppdrag har du ansvar för ekonomi, verksamhet samt personal- och arbetsmiljö, där arbetet kring friskfaktorer och frisknärvaro är centrala.

Det dagliga arbetet innehåller verksamhetsplanering samt förändring- eller utvecklingsarbete som driver verksamheten framåt. Vi arbetar med ett tillitsbaserat ledarskap, du ska skapa delaktighet och engagemang i verksamheter, ha en god öppen kommunikation med medarbetare och kollegor. Du bidrar också till en lärande organisation. I vår arbetsgrupp råder en öppenhet och positiv stämning, vi skrattar ofta och gärna på jobbet. 

I uppdraget som projektsamordnare för kommunens nya särskilda boende som ska stå klart år 2026 ska du vara spindeln i nätet och samordna- samt koordinera verksamhetsnära frågor. 

I det dagliga arbetet har du  tillgång till stödfunktioner såsom planering- och bemanningsenhet, systemförvaltare samt stabstöd som exempelvis HR, ekonomi, utvecklare, och kommunikation.

Kvalifikationer

Ditt engagemang och din vilja att utvecklas gör att du fungerar som en god förebild och kulturbärare vilket bidrar till att medarbetare trivs i organisationen. I uppdraget ingår flexibilitet för både självständigt arbete och samarbete. Du behöver vara  initiativtagande, strukturerad, ansvarsfull och gillar utmaningar. Som person är du modig, du har ett positivt och framåtblickande förhållningssätt och i din roll som ledare är du positiv till hur digitalisering och välfärdsteknik är möjliggörare för en äldreomsorg i framkant.

Du ska ha en universitetsexamen från socionom-, sociala omsorgsprogrammet eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap inom verksamhetsområdet hemtjänst och- eller särskilt boende. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Villkor

B-körkort

Tveka inte att ansöka om du vill till en arbetsplats med engagemang och meningsfulla arbetsuppgifter där möjligheterna till förbättringsarbete ständigt pågår. Vi kan komma att hålla intervjuer fortlöpande under ansökningstiden vilket kan komma att påverka ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kil
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/34
Kontakt
  • Anna Nordling, sektorchef, 0554-19305
  • Birgitta Älmeros Bergafors, 0554-19292
Facklig företrädare
  • Facklig representant träffas genom kommunens växel, 0554-19100
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb