Kils kommun, Ledningsstab

Vad roligt att du är intresserad av jobb i Kils kommun. Vi är ungefär 1 000 anställda som arbetar för att ungefär 12 000 invånare ska få en bra service. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi ska möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!


 

Ledningsstaben stödjer hela kommunkoncernen och har en samordnande roll inom funktionerna ekonomi och styrning, HR, kommunikation, utvecklingsstöd och ärendehantering och utredning.

Beskrivning

Vi söker till en helt nyinrättad tjänst som HR-konsult dig som vill arbeta med inriktning arbetsrätt och förhandling. Eftersom tjänsten är ny kommer du att få möjlighet att forma innehållet i arbetet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att fördelas mellan dig och vår HR-konsult som har inriktning mot arbetsmiljö och hälsa.Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer att vara stöd och rådgivning till chefer i arbetsrättsliga ärenden, kontakter med fackliga organisationer, ta fram underlag för beslut och hålla i förhandlingar om lokala kollektivavtal och delta i samverkansförhandlingar, göra utredningar, skriva rutiner och riktlinjer mm. I rollen har du övergripande ansvar för att vårda kommunens lönebildningsprocess.

Rollen kräver att du är strukturerad och samtidigt lyhörd för verksamhetens behov och förutsättningar. Arbetet kräver noggrannhet, god planering och analysförmåga. Du kan förmedla kunskap och stötta chefer på ett prestigelöst sätt och förstår att du ibland måste prioritera om din dag. Rollen kräver också att du har förmåga att hitta lösningar på komplicerade problem.

Vi jobbar med att ständigt ompröva våra rutiner och arbetssätt och förväntar oss att vår nya HR-konsult bidrar med idéer och nya infallsvinklar. Du är med och utvecklar Kils kommun till en attraktiv arbetsgivare i regionen!

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha HR-utbildning på högskolenivå med arbetsrättslig inriktning, eller annan högskoleutbildning vi bedömer likvärdig. Du ska ha minst 3-5 års erfarenhet av att ha arbetat med arbetsrätt och förhandling. Vi ser det som en fördel om du har arbetat med kommunala avtal. Du är trygg som person med god kommunikativ förmåga som på ett pedagogiskt sätt kan förklara arbetsrätten för våra chefer. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team och har lätt för att skapa kontakt med människor. Du har goda datakunskaper och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Att du har integritet, kan hantera stressade situationer och har humor förutsätter vi. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper när vi rekryterar till denna roll.Villkor

Vi kan komma att påbörja urval av sökande innan ansökningstiden går ut, så tveka inte att söka!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kil
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/27
Kontakt
  • Kaisa Rainerson, HR-chef, 0554-19177
Facklig företrädare
  • Facklig representant träffas genom kommunens växel, 0554-19100
Publicerat 2018-04-23
Sista ansökningsdag 2018-05-13

Tillbaka till lediga jobb