Kils kommun, Ledningsstab

Vad roligt att du är intresserad av jobb i Kils kommun. Vi är ungefär 1 000 anställda som arbetar för att ungefär 12 000 invånare ska få en bra service. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi ska möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!

 

Ledningsstaben stödjer hela kommunkoncernen och har en samordnande roll inom funktionerna ekonomi och styrning, HR, kommunikation, utvecklingsstöd och ärendehantering och utredning.

Beskrivning

Här är kombon för dig som älskar att jobba med IT-system på olika nivåer! Vi söker en person som kan kombinera både praktiskt arbete med förvaltning av personalsystem och att projektleda införande och utveckling av IT i två kommuner, Kil och Forshaga.

I rollen som systemförvaltare för personalsystem kompletterar du vår erfarne systemförvaltare på HR. Ni kommer att jobba tillsammans när det behövs och dela upp jobbet som känns bäst.

Det som ligger närmast i pipe-line är att införa ett nytt redovisningssystem. Det kommer att betyda mycket arbete med att rigga personalsystemet så att redovisningen blir rätt.

I rollen som IT-projektledare arbetar du med verksamhetsutvecklande förändringar i två Kommuner, Kil och Forshaga. Kommunerna har samverkat i över tio år och den gemensamma IT-avdelningen ansvarar för IT-stödet till alla kommunala verksamheter. Projektledning ingår i detta stöd och här behöver vi nu förstärkning och erbjuder en utvecklande roll i en förändringshungrig miljö.

Vi räknar med att du som har de här rollerna kommer kunna att fånga upp processer där vi inte nyttjar våra system optimalt och kan se hur vi kan samordna systemen på bästa sätt.

Arbetsuppgifter

För att klara rollen som systemförvaltare lön behöver du veta hur en lön blir till och hur kollektivavtalen är uppbyggda för att kunna rota i systemet och kvalitetssäkra utdata på bästa sätt. Initialt kommer arbetet till stor del handla om införande av nytt redovisningssystem, både i rollen som systemförvaltare lön och IT-projektledare. Vi räknar med att en fördelning mellan rollerna kommer att vara 50-50, men är flexibel när behov och uppdrag utvecklas.

Som IT-projektledare bidrar du med struktur, styrning och drivkraft i värdefulla förändringsarbeten.

Projekten kommer ha olika karaktär och omfattning och utmana dig på varierande sätt. För att lyckas behöver du ha lång erfarenhet av IT-relaterade förändringsarbeten i kommunal miljö. Vi behöver komma igång snabbt med viktiga projekt och behöver din gedigna erfarenhet.

LEAN och ITIL är två begrepp vi önskar att du känner till och tycker om

I rollen som IT-projektledare jobbar du i två kommuner; Kil och Forshaga. 

Kvalifikationer

Vi behöver en person till den här uppdraget som har erfarenhet av att arbeta i en miljö med samverkande system. Det kräver att du kan kommunicera med olika typer av människor med olika typer av kompetenser. Du kan prata om olika typer av problem som kan handla om allt mellan varför OB blir fel och vilka strategier vi behöver för IT-nyttjande de kommande åren.

Du behöver också vara en person som ser problemlösning som en jobb-förmån, är självgående, strukturerad och ser till att det blir resultat både på praktisk och strategisk nivå.

För att lyckas i rollen tror vi att du har lämpligt högskoleutbildning inom området eller motsvarande kompetens som du skaffat på annat sätt. Din kompetens inom området är kompletterad med erfarenhet av praktiskt arbete inom lön, vana att driva projekt och övergripande samordning.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har B-körkort.

Vi kommer att fästa stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Villkor

Vi erbjuder dig ett jobb med omväxling, engagerade och kunniga arbetskamrater. Du kommer att arbeta i två gäng där skratt är en daglig ingrediens. Vi har en miljö där utveckling och ifrågasättande av gamla rutiner är vardag. Vi lever vår slogan ”Kil på rätt spår”.

Organisatorisk är rollen placerad på HR inom Ledningsstaben. Från Ledningsstaben ger vi stöd till hela organisationen. Kils kommun är en förvaltning och ”Vi” är alltid hela kommunen.

Fysisk placering kommer att vara både i kommunhuset och i ITs lokaler på annat ställe i Kil. Det ökar möjligheten att kunna fokusera på de olika delarna av uppdraget. I rollen som IT-projektledare kommer du att behöva arbeta i både Kil och Forshaga.

Vi kommer att påbörja urvalsprocessen löpande och kommer eventuellt att genomföra intervjuer redan innan ansökningstiden har gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kil
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/61
Kontakt
  • Kaisa Rainerson, 0554-19177
Facklig företrädare
  • Marina Nilsson, Vision, 0554-19100
Publicerat 2019-05-23
Sista ansökningsdag 2019-07-04

Tilbake til ledige stillinger