Kils kommun, Ledningsstab

Vad roligt att du är intresserad av jobb i Kils kommun. Vi är ungefär 1 000 anställda som arbetar för att ungefär 12 000 invånare ska få en bra service. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en välkomnande miljö där alla har möjligheten att trivas och utvecklas. Du nöjer dig inte med att bara vara bra. Du vill bli ännu bättre och ser till att omvärldsbevaka och göra de förändringar som krävs för att vi ska möta framtiden på ett bra sätt. Det är precis det som vår vision, Kil – på rätt spår, handlar om. Vi strävar efter att befinna oss på rätt spår men måste alltid vara beredda att pröva nya vägar för att nå dit. Välkommen med din ansökan!


 

Ledningsstaben stödjer hela kommunkoncernen och har en samordnande roll inom funktionerna ekonomi och styrning, HR, kommunikation, utvecklingsstöd och ärendehantering och utredning.

Beskrivning

Här är kombon för dig som älskar att jobba med IT-system på olika nivåer! Vi söker en person som kan kombinera både praktiskt arbete med förvaltning av personalsystem och övergripande samordnande strategisk roll för flera IT-system i två kommuner, Kil och Forshaga.

I rollen som systemförvaltare för personalsystem kompletterar du vår erfarne systemförvaltare på HR. Ni kommer att jobba tillsammans när det behövs och dela upp jobbet som känns bäst. Du måste veta hur en lön blir till och hur kollektivavtalen är uppbyggda för att kunna rota i systemet och kvalitetssäkra utdata på bästa sätt.

Det som ligger närmast i pipe-line är att införa ett nytt redovisningssystem. Det kommer att betyda mycket arbete med att rigga personalsystemet så att redovisningen blir rätt.

Den andra delen av rollen innebär en samordnande roll för systemtekniker och systemförvaltare. I den rollen kommer du att ha bidra till utveckling av systemnyttan för kommunen som helhet.

Vi räknar med att du som har den här rollen kommer kunna att fånga upp processer där vi inte nyttjar våra system optimalt och kan se hur vi kan samordna systemen på bästa sätt.

Arbetsuppgifter

Initialt kommer arbetet till största delen handla om förvaltning av personalsystem, men kommer successivt att glida över i den övergripande samordningsrollen. Vi räknar med att en fördelning mellan rollerna kommer att vara 50-50, men är flexibel när behov och uppdrag utvecklas.

I rollen som IT-samordnare jobbar du i två kommuner; Kil och Forshaga. Du kallar till och håller i nätverksträffar för systemförvaltarna. I din övergripande roll kan du se vilken samordning mellan system vi kan göra och tar initiativ för att detta sker.

Kvalifikationer

Vi behöver en person till den här uppdraget som har erfarenhet av att arbeta i en miljö med samverkande system. Det kräver att du kan kommunicera med olika typer av människor med olika typer av kompetenser. Du kan prata om olika typer av problem som kan handla om allt mellan att OB blir fel och vilka strategier vi behöver för IT-nyttjande de kommande åren.

Du behöver också vara en person som ser problemlösning som en jobb-förmån, är självgående, strukturerad och ser till att det blir resultat både på praktisk och strategisk nivå.

För att lyckas i rollen tror vi att du har lämpligt högskoleutbildning inom området eller motsvarande kompetens som du skaffat på annat sätt. Din kompetens inom området är kompletterad med erfarenhet av praktiskt arbete inom lön, vana att driva projekt och övergripande samordning.

Villkor

Vi erbjuder dig ett jobb med omväxling, engagerade och kunniga arbetskamrater. Du kommer att arbeta i två gäng där skratt är en daglig ingrediens. Vi har en miljö där utveckling och ifrågasättande av gamla rutiner är vardag. Vi lever vår slogan ”Kil på rätt spår”.

Organisatorisk är rollen placerad på HR inom Ledningsstaben. Från Ledningsstaben ger vi stöd till hela organisationen. Kils kommun är en förvaltning och ”Vi” är alltid hela kommunen.

Fysisk placering kommer att vara både i kommunhuset och i ITs lokaler på annat ställe i Kil. Det ökar möjligheten att kunna fokusera på de olika delarna av uppdraget.

 Vi kommer att påbörja urvalsprocessen löpande och kommer eventuellt att genomföra intervjuer redan innan ansökningstiden har gått ut.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kil
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/61
Kontakt
  • Kaisa Rainerson, 0554-19177
Facklig företrädare
  • Marina Nilsson, Vision, 0554-19100
Publicerat 2019-05-23
Sista ansökningsdag 2019-06-13

Wróć do ofert pracy